Lansarea platformei umanitare ajutamimpreuna.ro

Lansarea platformei umanitare ajutamimpreuna.ro

În zi de sărbătoare pentru Eparhia Romanului și Bacău, la 20 de ani de la hirotonia întru arhiereu a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în dar din partea ierarhului nostru pentru unitățile sanitare, personalul medical, persoanele vulnerabile și voluntari,  a fost lansată platforma www.ajutamimpreuna.ro, la momentul actual, cu scopul limitării răspândirii efectelor pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19).

Obiectivele platformei umanitare sunt următoarele:

1. Colectarea de sume provenind din donații de la persoanele fizice sau juridice pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară unităților sanitare din eparhie și cu echipamenete sau obiecte igienico-sanitare utile personalului medical sau de îngrijire;.

2. Colectarea de alimente sau alte bunuri necesare persoanelor vulnerabile (în special vârstnicii izolați), dar și altor categorii aflate în situații de risc (familii numeroase, persoane cu boli cronice sau cu venituri foarte mici);

3. Implicarea voluntarilor în cele trei proiecte eparhiale derulate de Sectorul de asistență socială și medicală, în colaborare cu protopopiatele, parohiile, ONG-urile eparhiale și alte instituții publice sau private din eparhie cu care s-au semnat mai multe parteneriate cu scopul limitării răspândirii pandemiei cu noul coronavirus (COVID-19), prin completarea formularului disponibil pe site sau la adresa de mail voluntariarb@gmail.com .

4. Oferirea de sprijin persoanelor care au nevoie. Prin intermediul acestei platforme, persoanele care se află într-o situație de vulnerabilitate, datorată vârstei, bolilor cronice sau veniturilor foarte mici, pot apela la numărul de telefon 0749.66.65.81, call center-ul Sectorului de asistență socială și medicală al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Aici va primi îndrumarea necesare, se va nota nevoia si se va direcționa solicitarea către protopopiatul, parohia, ONG-ul eparhial de pe raza căreia se află persoana în nevoie. În situațiile în care este necesară o intervenție a autorităților locale sau ale altor instituții publice, noi vom semnala aceste nevoi si în scurt timp cineva va oferi sprijinul dorit.

Site-ul ajutamimpreuna.ro a fost realizat cu sprijinul părintelui Cristian Lungu de la Parohia Căiuți, Protopopiatul Onești, și va sta la dispozitia tuturor celor care doresc să sprijine sau să beneficieze de acțiunile sociale și medicale ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Sub deviza „De NOI depinde totul – Viața lor e în mâinile NOASTRE”, suntem chemați să ne implicăm cu toată ființa în misiunea de a fi alături de cei mai expuși și cei mai vulnerabili oameni afectați de pandemie. 

(Pr. Ilarion Mâță – Consilier eparhial la Sectorul de Asistență Socială și Medicală din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului).

Lasă un răspuns