„Dotăm împreună spitalele cu aparatură medicală”

„Dotăm împreună spitalele cu aparatură medicală”

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, de la începutul lunii aprilie, a oferit unităților sanitare, cadrelor medicale și persoanelor vulnerabile afectate de răspândirea noului coronavirus (COVID-19), un sprijin financiar în valoare de 539.330 lei, dintre care 173.477 lei s-au îndreptat spre achiziționarea de aparatură medicală și siguranța actului medical.

Drept urmare, acest ajutor nu se oprește aici, protopopiatele, unitățile de cult și ONG-urile eparhiale susținând noul program de asistență socială și medicală „Dotăm impreună spitalele cu aparatură medicală”, oferind posibilitatea societății civile și oamenilor de bine să se alăture acestor inițiative, proiecte și programe eparhiale, ajutând prin intermediul noii platforme umanitare www.ajutamimpreuna.ro .

Obiectivul general: continuarea sprijinirii dotării unităților sanitare cu aparatură medicală.

Ce aparatură este necesară unităților medicale din județul Bacău și Municipiul Roman?

  • 2 Concentratoare de oxigen – 19.380 lei; 
  • 10 Pulsoximetre – 3000 lei;
  • 2 Injectomate – 10.000 lei;
  • Monitoare funcții vitale – 12.000 lei; 
  • Nebulizator Anios Aerosept – 30.200 lei; 
  • 5 Injectomate – 16.500 lei; 
  • 2 dispozitive bactericid virocid lampă UV pentru UPU – SMURD Bacău – 5.000 lei;  

Cum vom putea ajuta?

Prin intermediul platformei umanitare www.ajutamimpreuna.ro, persoanele juridice, fizice și ONG-urile eparhiale, cât și protopopiatele vor încerca să sprijine în continuare dotarea spitalelor cu aparatură medicală necesară tratării pacienților infectați cu COVID-19.

Care sunt criteriile de selecție?

Spitalele care tratează pacienți cu COVID – 19.

Ce indicatori ne propunem?

Ne propunem oferirea de aparatură medicală și echipamnete de protecție tuturor celor 8 spitale din eparhie, până la sfârșitul anului 2020. (Pr. Ilarion Mâță – consilier eparhial, Sectorul de asistență socială și medicală).

Lasă un răspuns